Share
Go down
avatar
Cypher
Developer
Developer
Posts : 177
Join date : 2014-06-05
Location : Earth

Upcoming Omens Of Ice (5.6) suggestions and feedback

on Sun 11 Feb 2018, 9:19 pm
Share your thoughts to improve our server existing 5.1 features, rates or anything that can make the gameplay more fun here. Thanks!
aimer5807
Junior Member
Junior Member
Posts : 4
Join date : 2017-11-11

Regarding to the drop

on Mon 12 Feb 2018, 4:25 pm
Since patch 5.6 pon in progress, just nk bgi cadangan tentang manastone drop. Archdaeva manastone yg below +5 memang dah obselete untuk 5.6. so kalo bole, drop manastone tu at least +5 atau +6. archdaeva stone contohnya : Power +5 , Knowledge +5 , Precision +5 , Will +5 , HP+5 , Agility +5 .

And then, 5.6 nnti akan ada new abyss pvp set kalo x silap yg akan gunakan "spinel medal". jdi drop tu mohon di tempat kan la mana nk dpt. atau maybe get rid the spinel medal requirement n just guna AP je untuk beli new abyss gear tu.

Sekian, itu saja yg saya ingin cadangkan.
avatar
Cypher
Developer
Developer
Posts : 177
Join date : 2014-06-05
Location : Earth

Re: Upcoming Omens Of Ice (5.6) suggestions and feedback

on Mon 12 Feb 2018, 5:26 pm
aimer5807 wrote:Since patch 5.6 pon in progress, just nk bgi cadangan tentang manastone drop. Archdaeva manastone yg below +5 memang dah obselete untuk 5.6. so kalo bole, drop manastone tu at least +5 atau +6. archdaeva stone contohnya : Power +5 , Knowledge +5 , Precision +5 , Will +5 , HP+5 , Agility +5 .

And then, 5.6 nnti akan ada new abyss pvp set kalo x silap yg akan gunakan "spinel medal". jdi drop tu mohon di tempat kan la mana nk dpt. atau maybe get rid the spinel medal requirement n just guna AP je untuk beli new abyss gear tu.

Sekian, itu saja yg saya ingin cadangkan.

Terima kasih atas cadangan ini!
freya
Junior Member
Junior Member
Posts : 1
Join date : 2017-10-22

Re: Upcoming Omens Of Ice (5.6) suggestions and feedback

on Sun 25 Feb 2018, 10:55 am
Cadangan saya, kurangkan custom dan kekalkan fungsi game asal....... Tidak seharusnya 100% retail like, tapi kami sebagai pemain boleh enjoy Aion to the fullest. Apa yang kami tk dpt rasa kat NA/Gameforge, kami boleh rasa kat Zexy..

Kembalikan auto learn semua skill stiap class.. Stigma system best tapi kami nak rasa full potential yang mana retail tkda.. Tapi dalam masa yang sama, pastikan tkde overpowered class seperti Assassin zexy 4.9.......

Reject pay to win high-end equips. Biarlah gears boleh farm didalam game.. Sarankan jual booster sj..

Lebihkan sistem 'usaha/effort' spt questing, farming untuk dapatkan gear item lebih baik......

Lebih baik kekalkan 1 game currency shj, Dinar shj.... loyalty xya.... kami pemain free yg xberkemampuan pun nak dinar.... contoh stay online pun leh dapat dinar.... kan best... kami pun happy nak online walaupun afk berjam wkwkwk...

Lebihkan event.. auto event pun cantekkkk...

"Too easy makes everyones get bored over time."



avatar
Cypher
Developer
Developer
Posts : 177
Join date : 2014-06-05
Location : Earth

Re: Upcoming Omens Of Ice (5.6) suggestions and feedback

on Sun 25 Feb 2018, 1:12 pm
zephyr wrote:Cadangan saya, kurangkan custom dan kekalkan fungsi game asal....... Tidak seharusnya 100% retail like, tapi kami sebagai pemain boleh enjoy Aion to the fullest. Apa yang kami tk dpt rasa kat NA/Gameforge, kami boleh rasa kat Zexy..

Kembalikan auto learn semua skill stiap class.. Stigma system best tapi kami nak rasa full potential yang mana retail tkda.. Tapi dalam masa yang sama, pastikan tkde overpowered class seperti Assassin zexy 4.9.......

Reject pay to win high-end equips. Biarlah gears boleh farm didalam game.. Sarankan jual booster sj..

Lebihkan sistem 'usaha/effort' spt questing, farming untuk dapatkan gear item lebih baik......

Lebih baik kekalkan 1 game currency shj, Dinar shj.... loyalty xya.... kami pemain free yg xberkemampuan pun nak dinar.... contoh stay online pun leh dapat dinar.... kan best... kami pun happy nak online walaupun afk berjam wkwkwk...

Lebihkan event.. auto event pun cantekkkk...

"Too easy makes everyones get bored over time."




Terima masih atas cadangan. Untuk p2w element / jual high end gear di matketplace, kami dah remove semua high end gear di marketplace sejak 5.1.
Sponsored content

Re: Upcoming Omens Of Ice (5.6) suggestions and feedback

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum